321540_33859_f.jpg (90 KB)

Бројни Требињци свакодневно се жале на квалитет фиксне телефоније, интернета и телевизије, а неки од њих већ десетак дана немају уопште ни једну од ових услуга.

Kварови, махом настају послије временских непогода и корисници по неколико дана немају интернет или је он врло лош, због чега често доводе у питање свој посао, јер многи од њих раде од куће.

“Закон за заштиту потрошача препоручује корисницима услуга да испоштују процедуре, да се јаве у канцеларију МТЕЛ-а и своју жалбу евидентирају у Kњигу рекламација и направе писмени приговор, у коме тачно треба да наведу у којој области су њихова права нарушена”, каже Нешка Илијић, извршни директор Удружења грађана “Оаза”, које се бави заштитиом потрошачких права.

Према њеним ријечима један примјерак писменог приговора остављају себи, а други иде оператеру, односно пружаоцу услуга и уколико у року од неколико дана, зависно од врсте приговора, квар не буде отклоњен, приговор може бити упућен према Републичкој инспекцији или Регулаторној агенцији за комуникације БиХ.

“Свака друга врста изражавања протеста или жалбе може да створи одређену врсту притиска, али једни ефектан пут је овај, који прати процедуре”, истиче Нешка Илијић.

Разговарао Ратомир Мијановић