J32A4906_resized_20240622_082359350.JPG (131 KB)

Поводом Свјетског дана музике дјечји хор „Бубамарац“ из Требиња приредио је годишњи концерт у позоришној сали Културног центра.

„Бубамарац“ његује хорску дјечју музику, као и изведбе најпознатијих дјела класичне музике, а труде се да сваки пут направе корак даље како би унаприједили и обогатили свој репертоар. Ове године припремили су богат и разноврстан програм – од кореографија, преко фрулица до дјечјих и рокенрол пјесама, а као специјални гости наступили су чланови дјечјег хора „Цвркутићи“ из Херцег Новог.

J32A4885_resized_20240622_082240056.JPG (110 KB)

„Навикли смо своју публику да је сваке године разноврстан репертоар и увијек припремамо нека изненађења. Прошле године смо ишли мало више у рок смјеру, па смо имали наше ‘Кругове у житу’, а ове године смо остали у оквирима дјечјег хорског изражаја, тако да су нам гости били наши драги пријатељи – дјечји хор ‘Цвркутићи’ из Херцег Новог. На крају смо, као здружени хорови, кроз пјесме ‘Кад би сви’ и ‘Доброта’ послали лијепу поруку публици“, рекао је Милисав Сукоњица, умјетнички руководилац хора „Бубамарац“.

Додао је да након распуста „Бубамарац“ планира да сними нову пјесму – мјузикл „Ми смо дјеца азбуке“ по тексту нашег суграђанина Мома Бркића, а која ће бити посвећена граду Требињу.

Лидија Ивановић, диригент и музички ментор „Цвркутића“, каже да се овај хор радо одазвао позиву „Бубамарца“ да кроз дјечју пјесму заједно прославе Дан музике:

„Радити са дјецом је врло бајковита прича. ‘Бубамарци’ су били наши први гости прије двије године, када смо ми у Херцег Новом тада направили смотру дјечјих аматерских хорова. Ове године су поново били на нашем фестивалу ‘Поред мора пјевати се мора’, који сад већ постаје традиционални фестивал и надам се да ће трајати дуго, па ћемо се дуго и дружити кроз дјечју пјесму“.

J32A4823_resized_20240622_081831855.JPG (126 KB)

„Бубамарци“ и „Цвркутићи“ приредили су вечерас сјајан концерт за публику Културног центра Требиње, која им је захвалила топлим и бурним аплаузом.

Концерт дјечјег хора „Бубамарац“ организовали су Културни центар Требиње и Удружење за његовање и развој музичког стваралаштва код дјеце „ЛирАрт“ из Требиња.