bolnica-trebinje-stanko-buha.jpg (162 KB)

Први тим специјализаната из Болнице Требиња наредне седмице почеће са додатном едукацијом у Бањалуци из кисеоничке терапије, како бисмо што прије имали едуковани кадар - јер се претпоставља да ће у јануару и фебруару пацијенти бити угрожени не само од вируса корона већ и од других респираторних вируса, попут сезонског грипа, казао је за Радио Требиње Станко Буха, вршилац  дужности директора Болнице Требиње за медицинска питања

„Мислим да ћемо у наредна два мјесеца успјети да завршимо први турнус едукације, тако да ћемо за прва два мјесеца наредне године имати додатни специјализовани љекарски кадар. И даље нам је дефицитаран средњи медицински кадар јер нам се из регија Требиње и Фоча, на наш позив, одазвало само седам медицинских сестара“, казао је Буха.

Напомиње да, и поред отежане епидемиолошке ситуације, у Болници Требиње ниједан пацијент неће остати ускраћен за адекватно лијечење.

„Што се тиче предстојећих празника и уопште понашања, требамо опет напоменути да су маска, дистанца, што краће вријеме проведено са другим особама и лична хигијена основни услови које сваки суграђанин треба да поштује, како би се помогло нашим здравственим радницима“, истиче Буха.

Разговарала Влатка Мусић.