Центар за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ уричио је данас 5.500 заштитних маски Центру за социјални рад и Црвеном крсту у оквиру реализације пројекта „Заштитним мјерама против ковида 19“.

IMG_9583.JPG (177 KB)

Предсједник „ЦОРИЕ“ Александар Вукановић je истакао да је циљ пројекта да се социјално угроженим лицима као и особама које су смјештене у Дому за стара лица обезбиједе заштитне маске и брошуре, како се понашати током пандемије вируса корона.

„Циљ је спријечити ширење овог вируса међу становништвом нашега града, а посебно заштита социјално угроженог становништва. Да би смо што квалитетније обавили пројектне активности ангажовали смо Центар за социјални рад и волонтере Црвеног крста„ рекао је Вукановић.

Марица Томовић, секретар Црвеног крста је изразила захвалност овом центру и истакла да су у овим тешким временима, наши суграђани и привредни субјети из Требиња солидарни и да се увијек одазову на хуманитарне акције.

„Наредне седмице почиње 'Недјеља солидарности', у којој ћемо дијелити помоћ нашим старијим суграђанима и вишечланим породицама са хигијенско-прехрамбеним артиклима, заједно са овим маскима“, навела је Томовић.

Пројекат „Заштитним мјерама против ковида 19“ спроводи се у оквиру УНДП-овог пројекта „Регионални програм локалне демократије на западном Балкану (РеЛОад) у граду Требињу, а који финансира Европска унија.