IMG_8931.JPG (274 KB)

Kандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад  Додик рекао је да је Требиње град успјеха СНСД-а, јер је ова странка у Требињу реализовала многе пројекте, а биће реализоване и велике инвестиције – нова болница и аеродром, те да се озбиљно  размишља да се нарене године крене са изградњом брзе магистрале од Требиња према Вишеграду и на тај начин Херцеговина повеже са Србијом модерном саобраћајницом.

„Све смо учинили да овај град буде бољи, љепши, посјећенији. Данас када се окренем иза себе, могу да примијетим да је Требиње постигло много успјеха управо на том плану. Овдје је све више људи који долазе са стране, све више послова. Требињци то заслужују", рекао је Додик.

Додик је истакао да је Српска све стабилнија и да остварује све своје планове и програме, наводећи да је СНСД води ка миру и одрживости.

„Желим да се у Републици Српској одржи енергетска стабилност, због чега сам боравио у посјети Руској Федерацији“,  истакао је Додик вечерас на трибини СНСД-а.

Kандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је да је циљ на предстојећим изборима освајање двије трећине посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске, са одговорним људима који ће радити за Српску са својим предсједником Милорадом Додиком.

"Требају нам одговорни људи у Сарајеву. Сигурна сам да ћу као српски члан Предсједништва моћи да се ослоним на људе који ће бити у парламенту у Сарајеву, али и у Народној скупштини сваки пут када треба да се обратим тражећи да се заштити наш интерес и право на живот у складу са Уставом", рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да се морају чувати институције Српске, да би својом снагом могле да чувају надлежности Републике Српске, али и да би испуњавале обавезе према грађанима.

"Нама требају људи који знају и могу да раде свој посао, људи који не живе у имагинацији, него у стварном свијету. У том стварном свијету хоћемо да доносимо побједу Републици Српској", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да воли Требиње - дио Републике Српске на који сви могу да буду поносни.

"Поносна сам и на везу са Србијом која је садржајна и гарантује безбједност. Побједа 2. октобра ће бити она која ће потврдити све наше политике свих ових година и чињеницу да смо остали заједно", рекла је Цвијановићева, оцјењујући да ће од снаге СНСД-а зависити снага Републике Српске.

Она је изразила захвалност грађанима Требиња за све заједничке велике побједе које су од Требиња направили овако успјешан град и од Републике Српске стабилно мјесто за живот.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Радован Вишковић рекао је на трибини да Требиње данас посјети више од 100.000 туриста и да је то понос Републике Српске и Херцеговине.

"Овдје ћете добити врло брзо најсавременију болницу у Републици Српској, то ће бити наша задужбина вама јер ви сте то заслужили. Градићемо путеве, градимо школе, факултете, обданишта, градимо Републику Српску јер је волимо", истакао је Вишковић.

Он је рекао да у свако мјесту могу доћи са образом и рећи шта су урадили и саградили и нагласио да у СНСД-у нема људи који ће издати родитеље, мајке и породице и све који су дали животе за Републику Српску.

IMG_8885.JPG (269 KB)

Лука Петровић, носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 9 каже да Требиње вечерас потврђује да остаје на правом курсу побједника.

„Требиње доживљава најинтензивнији развој од оснивања Републике Српске. Нећемо бити хвалисави ако кажемо да смо успјешно формирали кадровску структуру, оснажили везе са нашом Бањалуком, са свим институцијама РС, никад није била јача веза и са мајком Србијом и предсједником Вучићем и са браћом Србима у Црној Гори. Оваквим релацијама Требиње је постало најпожељније мјесто, јак центар културе, спорта, хуманитарних организација, град привреде, али и електропривреде. Драги Требињци, потребна нам је убједљива побједа да бисмо наставили зацртаним путем, да наша визија развоја града буде на добробит цијеле Херцеговине и Републике Српске. Наша политика се заснива искључиво на јачању породице и домаћинства, имамо енергију, жељу и вољу да свима буде боље“, истакао је Петровић.

Kандидат ове странке за Народну скупштину РС из Изборне јединице 9 Драгослав Бањак казао је да се народ налази на прекретници на којој се одлучује о политичкој и економској будућности простора на коме живимо.

„Опредјељиваћемо се између двије опције, од којих прву чини СНСД са коалиционим партнерима чији програмски принципи подразумијевају изградњу економски и технолошки развијеног, социјално одговорног, солидарног друштва заснованог на традицији нашег народа. Насупрот овој стоји нехомогена, опозициона структура више окупљена с намјером освајања власти него око идеолошких или конкретних програмских циљева. На овим изборима не можемо имати недомуица, наш избора треба да буде СНСД, највећа политичка странка у Републици Српској са најозбиљнијом кадровском структуром“, поручио је Бањак.

Љубица Миљановић, кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ подсјетила је на 45 пројеката  који су у Требињу реализовани или започети у сарадњи са Владом Републике Српске.

„Највећи пројекат који је остварио сан сваког Требињца је затворени базен, а од свих бројних пројеката, мени као љекару највише се допада пројекат са три бесплатне вантјелесне оплодње, а као резултат тог пројекта имамо 165 беба у Требињу. Наш Град Требиње финансира и четврту вантјелесну оплодњу, али овај пут без одређивања старосних граница. То је посвећеност породици и очувању наталитета и развоју Републике Српске, јер дјеца су наша будућност. Недавно је предсједница Српске Жељка Цвијановић увела  бесплатно преднатално тестирање, тако да родитељи, који чекају своје потомство могу бити безбрижни и знати да ће добити здраво дијете“, истакла је Миљановић.

Кандидат за Народну скупштину РС Валерија Лакић је, говорећи из области здравственог и социјалног сектора, али и из перспективе жене, истакла да ће се и убудуће залагати за што бољу пронаталитетну политику, за бољу здравствену заштиту и превентивно дјеловање код заштите здравља и породице.

IMG_8779_resized_20220922_085506631.JPG (369 KB)

Скуп је поздравио и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је, уз представљање кандидата, напоменуо да и СНСД, али и њихови коалициони партнери, у Требињу раде искључиво за добробит народа.

"Зато сам посебно поносан јер препознајете све оно што је побједнички тим до сада урадио у нашем Требињу, а у прилог томе је и овај велики скуп на коме је више хиљада људи, на чему се свима захваљујемо", казао је Ћурић.

На скупу који је одржан на платоу испред Kултурног центра, пред више хиљада грађана Требиња, представљени су кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице девет и кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три.

На трибини су  присуствовали и чланови и симпатизери њихових коалиционих партија те предсједник Општине Никшић Марко Kовачевић, потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур и директор Електропривреде Црне Горе Милутин Ђукановић.