IMG_20220921_194710_resized_20220921_074736908.jpg (410 KB)

Уједињена Српска представила је вечерас на централној трибини у Културном центру Требиње кандидате за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 9 и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице 3.

Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске и носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 3 је истакао да очекује да ће поред једног сигурног мандата бити довољно гласова за компензацију у Народној и Парламентарној скупштини.

„У овом моменту по нашим процјенама имамо директне мандате у седам Изборних јединица, од чега у две Изборне јединице - Бањалука и Бирач очекујемо два мандата, те један сигуран мандат у Парламентарној скупштини. Ти резултати су нам само повод да наставимо водити кампању на исти начин и да је довршимо на најбољи могући начин. Уједињена Српска је са пете постала трећа најјача политичка партија“, рекао је Стевандић.

Уједињена Српска подржава кандидате СНСД-а за инокосне функције - Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ.

„Наши коалициони партнери за инокосне функције имају предност у односу на опозиционе кандидате, а предност ових кандидата осигурана је подршком Уједињене Српске. Рјешења која смо понудили у економском, друштвеном, енергетском и привредном сектору препозната су од стране грађана, али ми сматрамо да увијек можемо боље”, навео је Стевандић.

_MG_9219_resized_20220921_074615895.JPG (342 KB)

Милан Ковач, носилац листе за Народну скупштину РС из Изборне јединице 9 каже да је Уједињена Српска одавно већ спремна за постизборни период.

„Ми смо већ припремили нацрт закона о забрани располагања државним капиталом у јавним предузећима од стратешког интереса за развој Републике Српске, јер вјерујемо да ћемо тако најбоље заштити ресурсе и равномјерно развијати сваки дио Републике Српске. Рјешења у области пољопривреде која већ постоје, морају бити подигнута на виши ниво, и у оквиру закона да дају бољу гаранцију за заштиту друштва и пољопривреде”, рекао  је Kовач.

Мијат Шаровић, кандидат ове странке за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице 3 је истакао да је Уједињена Српска кохезивни политички фактор у РС.

„Странка која мисли на сваког човјека у РС и без обзира на различита мишљења, сваки грађанин РС је значајан и сваки педаљ Српске је битан и тиме немамо право да калкулишемо”, навео је Шаровић.

Вечерашњој централној трибини у Требињу присуствовао је и предсједник Градског изборног штаба СНСД-а Мирко Ћурић.

_MG_9209_resized_20220921_074513123.JPG (370 KB)