222094.jpg (176 KB)

Поводом највећег хришћанског празника - Васкрсења Господа Исуса Христа, упућујем срдачне честитке Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Желим да ово празнично вријеме дочекате и проведете у духу вјековне традиције нашег народа. У околностима у којима живимо, вјера у васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, те да нас утврди у истини да зло нема посљедњу ријеч - написао је предсједник Српске на друштвеној мрежи Икс.

Додик је навео да сви православни празници празници, а свакако и Васкрс, упућују на породичне вриједности које нас окупљају и које су нас одржале.

- Сабрани у храмовима и у топлини наших домова, сједињени у љепоти комшијских и пријатељских односа, стичемо личну и колективну снагу. Стога, нека Васкрсење Христово свима донесе тако потребну радост и утјеху - наводи Додик.

Предсједник НСРС Ненад Стевандић свим вјерницима пожелио је да окупљени око вјерских и националних идеала пронађу чврст ослонац и здрав темељ за општи напредак.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је највећи хришћански празник Васкрс и пожељела да празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вјечну истину о побједи добра над злом.

Премијер Радован Вишковић свим православним вјерницима пожелио је да васкршње празнике проведу у миру, радости и благостању са својим најмилијима, пожеливши да Васкрс донесе наду, љубав и нову снагу за све предстојеће изазове.