НЕВЕСИЊЕ │ Заслуженом побједом цетињског „Ловћена“, освајача дупле круне у црногорском шампионату, данас је у Невесињу завршен дводневни међународни рукометни турнир „Милан Тасовац - Таса“, у знак сјећања на овог легендарног рукометаша и тренера који је дао велики допринос у развоју рукомета у Херцеговини.

Цетињани су у финалу, након узбудљивог и до краја неизвјесног дуела побиједили екипу „Леотара“ резултатом 21-18.

„Најприје бих желио да се захвалим домаћинима турнира на изузетном гостопримству. На сваком кораку све је било изванредно. И морам рећи да ме је напредак рукомета у Херцеговини изузетно изненадио. Видио сам многе млад, одличе рукометаше пред којима је итекако свијетла будућност“, каже Зоран Абрамовић, један од најбољих црногорских тренера.

Треће мјесто на турниру припало је екипи „Вогошће“.

За најбољег играча турнира проглашен је Лука Вукичевић из повједничке екипе. Најефикаснији стријелац је Марко Парежанин из Леотара, а најбољи голман Бекир Чордалија, члан Вогошће.

Миле Уљаревић, предсједник Организациног одбора истиче да је Милан Тасовац задужио херцеговачки рукомет. “Од Требиња до Невесиња, уложио је себе у овај трофејни спорт. Ово је само наш скромни допринос да његово име остане у нашим сјећањима. И траје. На нама је да и даље напредујемо и будемо још бољи”, каже Уљаревић, који је и предсједник Рукометног клуба “Херцеговина”.

“Планирамо да већ наредне године, у Билећи која ће бити домаћин, направимо још значајнији искорак. Намјере сун ам да доведемо најбоље омладинске екипе са ових простора, Планирамо да играмо три дана у двије дворане. Јесте да то захтјева много напора, али вјерујемо да то можемо И урадити”, каже Спасоје Пекић, ученик Милана Тасовца који је тренутно играч другопласиране БиХ екипе “Вогошће.

На турниру је учествовало осам екипа, “Ловћен”, “Леотар”, Вогошћа”, “Херцеговина”, “Херцеговац” из Билеће, “Вележ” и “Зрињски” из Мостара и “Сутјеска” из Никшића.

Р.М.