Основна школа Јова Јовановић Змај данас је, у оквиру пројекта „Читалићи“ кога проводи Републички педагошки завод РС организтовало дјечији маскенбал у коме су се дјеца, ученици ове школе од 1. до 5. разреда маскирали у неког од књижевних јунака.

Дјечаци и дјевојчице, маштовито припремљени за овај маскенбал, прошетали су од своје школе до Трга Слободе и побрали симпатије присутних Требињац али и бројних туриста.

„Пројекат „Читалићи“ промовише читање, разумијевање прочитаног и писано изражавање, а овај маскенбал се савршено уклапа у цијелу причу. Дјеца су данас била изузетно маштовита и представила широк спектар ликова књжевних дјела“, каже Светлана Ђурица, професор разредне наставе у школи Јова Јвановић Змај.

Према њеним ријечима Маскенбал није такмичарског карактера и сва дјеца су, како каже, побједници.

Пројектом "Читалићи" ове године било је обухваћено 40 основних школа.

У Републичком педагошком заводу кажу да намјеравају да наредне школске године у пројекат "Читалићи" укључе 80 од укупно 180 основних школа у Републици Српској а у Републичком педагошком заводу намјеравају да наредне школске године у пројекат "Читалићи" укључе 80 од укупно 180 основних школа у Републици Српској.

Радио Требиње