nacelnik 3 pres

ТРЕБИЊЕ │ Полиција је ухапсила особу иницијала Л.Ј, држављанина Србије, због основане сумње да је отуђио путну исправу из једног возила у Билећи, потврђено је данас у ЦЈБ Требиње.

Полицијска станица Билећа  обавијештена је јуче од стране ПС Градишка да је једно лице лишено слободе на Граничном прелазу  „Градишка“ док је покушавало да уђе у Републику Хрватску са туђим пасошем, истакао је Синиша Лакета, начелник Сектора полиције, на данашњој редовној конференцији за новинаре.

„Двадесетшестогодишњи  Л.Ј,  лишен је слободе јер  је Граничној полицији показао пасош  преминуле особе. У даљој криминалистичкој истрази утврђено је да је путна исправа украдена на подручју  Билеће. Власник пасоша  је лице иницијала В.Д . које је раније преминуло.  Полиција из  Градишке  предала је  држављанина Србије  Полицијској станици Билећа, а у току дана Л.Ј.  ће бити предат Окружном тужилаштву у Требињу, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу – крађа“, додао је Лакета.

Представљен рад полиције за мај

На данашњој конференцији је представљен рад полиције ЦЈБ Требиње за мај ове године. У извјештају се напомиње да се протеклог мјесеца догодило 39 саобраћајних незгода, од којих 28 са материјалном штетом. Три лица су смртно страдала, пет  теже повријеђено, а 12  особа је задобило лакше тјелесне повреде, потврђено је у Центру.

Према  ријечима Жарка Лакете, начелника Центра, у претходном периоду је урађено све да се стање безбједности подигне на највиши ниво.

„Центар је  на основу евидентираних појава и угрожавања безбједносне ситуације на подручју  Требиња, планирао и реализовао више активности превентивно – репресивног карактера. Планиране активности реализоване су у претходном периоду у данима викенда, уз учеће дијела полиције из свих унутрашњих организационих јединица Центра, као и учеће два полицијска тима из састава Фоча и Источно Сарајево.“ каже Лакета.

Он је изрази задовољство због све израженије свјести грађана  о потреби за безбједношћу па је самим тим сарадња са полицијом на високом нивоу, али незадовољство није крио све учесталијим учесницима који су под дејством алкохола или опојних дрога за воланом.

„Такође, кроз наше појачане активности, контролисано је 328 возила, прегледано 126, претресена два возила. Легитимисано је 14, а контролисано 110 особа.  Из саобраћаја је због вожње у алкохолисаном стању искључено 25 лица, а због  вожње под дејством опојних дрога шест возача. Kазнена политика је веома блага према овим учесницима у саобраћају и не даје добре резултате.“, закључује Лакета.

Бојан Дабић, начелник Сектора криминалистичке полиције каже да су у мају ове године евидентирана 32 кривична дјела, што је више за два у односу на упоредни период. „Окружном тужилаштву у Требињу поднесено је 30 извјештаја против 32 лица, од којих су десет повратници, а само  један малољетник.“, закључио је Дабић.
С.П.