Чланови Форума за безбједност грађана Требиња на данашњој сједници разматрали су низ значајних питања  из свог дјелокруга рада а највише пажње посвећено је повећању безбједности саобраћаја на новоизграђеној путној комуникацији од насеља Гучина до Мокрих долова.

На новинарска питања одговарали су Драгослав Бањак предсједник Форума за безбједност грађана и Веселин Милићевић, командир Полицијске станице Требиње.

На састанку је изнесено неколико идеја како ријешити овај саобраћајно безбједносни проблем који је, нажалост за посљедицу имао и недавни смртни исход једног од учесника у саобраћају. „За рјешавање овог питања предложено је више рјешења. Подизање заштитних ограда, постављање боље сигнализације, постављање такозваних „лежећих“ полицајаца ако је тако нешто законски дозвољено као и постављање стационарне камере су нека од рјешења. У договору са надлежним установама, а то су одјељење за стамбено комуналне послове Града Требиња и Путеви РС, видјећемо шта је одговарајуће рјешење“, истакао је Бањак.

Одговарајући на питање везано за проблем приласка односно паркинга код школе Јова Јовановић Змај у Бреговима, Веселин Милићевић, командир Полицијске станице Требиње је између осталог одговорио да је ово питање постављено и на једној од скупштина града Требиња и Полицјска управа је разматралка ово питање. „Најбоље рјешење је спајање Сватовске и Октобарске улице. Пролазило би се улицом иза Епархијског дома, иза Дјечије вртића наша радост ова улица би се спајала са Октобарском и поново излазила на Светосавску улицу.  То би била једносмјерна улица, са доста паркинг мјеста а тиме би се уједно, по нашем мишљењу, избјегле гужве“, каже Милићевић.

Како се могло чути, уколико овај приједлог не буде на овај начин ријешен, постојећа површина преко пута школе, односно тржног центар Бест , биће искориштена за привремени паркинг возила.

Новинаре је интересовао и проблем превелике брзине учесника саобраћаја на комуникацији у Горици испод школе. Веселин Милићевић каже да постоји рјешење али...

„Постојала је иницјатива да се поставе фиксне камере која би се користила на два мјеста. То би било најбоље рјешење, а зашто није то и завршено, заиста не знам“, рекао је Милићевић.

На данашњем Форуму за безбједност грађана Требиња разматрано је, између осталог и предузимање превентивних мјера и радњи за што безбједније предстојеће матурске свечаности као и разматрање постављања заштитне ограде на путној комуникацији према манастиру Тврдош.

Р.М.