IMG_20200225_085845.jpg (119 KB)

Болница Требиње је данас добила донацију од Црвеног крста РС у којој је 75 комплета постељина.

Ова помоћ која је подијељена свим болницама у Српској и неким специјализованим здравственим установама, по први пут је набављена искључиво од властитих средстава Црвеног крста РС.

„Набављено је укупно 2000 комплета постељног рубља које је подијељено болницама од Бијељине до Требиња, као и 500 пиџама, 250 женских и 250 мушких, које смо додијелили социјалним установама које збрињавају дјецу са посебним потребама и становништву које је смјешетено у специфичне установе“, навео је Брано Дурсун, предсједник Црвеног крста РС.

Он је рекао да је у оквиру овог контигента набављено и око 900 пакета хране за социјално угрожено становништво.

„То је опредјељење републичког одбора Црвеног крста да убудуће из властитих средстава посебно бригу посвети здравственим установама. Црвени крст жели да се врати својим традиционалним активностима када је у питању здравствено просвећивање, борба против заразних и хроничних болести. По први пут је ово из властитих средстава веће количине помоћи набављене надамо се да ће то бити и убудуће“, истиче Дурсун.

Владимир Зиројевић, помоћник директора Болнице Требиње је захваљујући на донацији истакао да ће постељина бити по приоритетима подијељена болничким одјељењима.

„И до сада смо имали добру сарадњу са Црвеним крстом и у претходном периоду смо реализовали неколико пројеката на обострано задовољство“, навео је Зиројевић.

Истиче да је стање у требињској болници на задовољавајућем нивоу.

„Болници Требиње је потребно нешто медицинске и немедицинске опреме. Неопходни су нам ултразвучни уређаји, а од немедицинске опреме софистицирани болнички лежајеви“, рекао је Зиројевић.