У Требињу је данас одржана годишња скупштина Градске организације Црвеног крста Требиње на којој је, поред осталог, усвојен и извјештај о раду и финансијски извјештај ове организације за 2019. годину.

20200710_100430.jpg (158 KB)

Скупштина, којој су присуствовали предсједник Црвеног крста РС Брано Дурсун и новоизабрани генерални секретар Сњежана Kовач, имала је и свечани дио на коме су додијељена три Сребрна и два Златна знака истакнутим члановима.

Златни знак Црвеног крста РС додијељен је академику Марку Вуковићу и Милени Kијац, а Сребрни знак Црвеног крста РС Дејану Јанковићу, Миленку Kукурићу и Гордану Мишељићу.

Сњежана Kовач, генерални секретар Црвеног крста РС је након скупштине истакла да Црвени крст РС и у вријеме пандемије вируса корона успјешно обавља своју мисију.

„Сви се боримо онолико колико можемо, јер у недостатку средстава и волонтерера настојимо да у овим тешким временима свој посао успјешно обављамо“, казала је Ковач.

IMG-a6ca01666d8645cc14a3661501379b23-V.jpg (107 KB)

Предсједник Градске организације Црвеног крста Требиње Миодраг Батинић истакао је да  је Требиње одувијек имало велики број волонтера у раду хуманитарних организција и да оне умногоме почивају управо на добовољном раду.