„Једна су они који нису заслужили да остану на тим позицијама, а други за које мислимо да нису довољно учинили могу да дођу на дневни ред наредних дана. Биће промјена у `Електропривреди Републике Српске`. Концепција Владе биће да уведе један број нових људи у структуре како бисмо добили нову енергију за рјешавање проблема“, навео је Додик.

БАЊАЛУКА │ Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће актуелни предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић остати на тој позицији и у наредном мандату.

Одговарајући на питање новинара ко ће од актуелних министара из СНСД-а остати у саставу нове Владе Српске, Додик је рекао да сада разговарају о томе ко улази у скупштинску већину.

"Актуелни сазив Народне скупштине има задатак да уведе у мандат предсједника Републике, а ја ћу пред њим положити заклетву. Он има задатак и да изабере комисије, као што је комисија за избор и именовање, да бисмо могли да отпочнемо рад. Тада ће бити створени услови да Жељка Цвијановић на основу нашег приједлога предложи Радована Вишковића за мандатара, а онда ћемо разговарати и желимо да уважимо и његов став о томе", истакао је Додик.

Он је рекао да су многи људи добро радили, а да неки нису добро обављали свој посао.

"Неки су ту дуго и можда због тога морамо да мало промијенимо политички амбијент, али у сваком случају желимо да имамо Владу која ће бити експедитивна и Влада континуитета, јер СНСД чини њену већину и у њу ће ући многе групације. То су СНСД, ДНС, СП, Уједињена Српска, група Обрена Петровића, а биће још неких", нагласио је Додик.

Одговарајући на питање да ли је могуће очекивати нове смјене звучних имена у власти и јавном сектору, Додик је рекао да се тај процес односи на двије групе људи.

"Једна су они који нису заслужили да остану на тим позицијама, а други за које мислимо да нису довољно учинили могу да дођу на дневни ред наредних дана. Биће промјена у `Електропривреди Републике Српске`. Концепција Владе биће да уведе један број нових људи у структуре како бисмо добили нову енергију за рјешавање проблема", навео је Додик.

Према његовим ријечима, смјене нису саме себи циљ.

"Ми нисмо хтјели више да трпимо да нам директор "Жељезница" стално сервира штрајкове. Било је непотребно да сада буде урађен нови обрачун плата и требало је препустити новој структури да она одлучује о томе, а не да се на тај начин ставља прст у око радницима, прије свега, борцима. Ми смо путем Владиних структура затражили да то буде ријешено, а пошто то није учињено директор је морао да иде", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, сви они који не буду спроводили Владине политике и одлуке, без обзира у којој политичкој партији били, биће удаљени са тих мјеста.

Срна