IMG-aa69c4d3cde2033d826a7f43f8e40712-V.jpg (198 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је приредио пријем за амбасадорку Аустрије у БиХ Улрике Хартман која је данас боравила у радној посјети нашем граду.

Изражавајући захвалност поводом данашње посјете Требињу, градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да постоје реалне могућности сарадње овог дијела РС и Аустрије, односно појединих привредних концерна из ове земље који су већ присутни у РС односно БиХ.

„Отворило се питање заједничких пројеката и наш закључак је да то буду одрживи пројекти, пројекти који доносе нову вриједност и тако оправдати уложена средства и са наше и са аустријске стране“, истакао је градоначелник Требиња.

Амбасадорка Аустрије Улрике Хартман каже да је и до сада долазила често у Требиње, а да јој је ово прва званична посјета.

„Важно ми је да се упознавам са цијелом БиХ, да знам каква је ситуација у цијелој БиХ...Наше фирме су више ангажоване на подручју сјеверног дијела БиХ, али свакако да постоји могућност да се инвестира и на подручју ове регије. У туризму прије свега“, рекла је Хартман.

Градоначелник Требиња уручио је данас амбасадорки Хартман  примјерак монографије Требиња.

IMG-e601f94cd4c08f5d1c68fa2d7156603c-V.jpg (202 KB)