IMG_7969.JPG (189 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је гостујући данас у Јутарњем програму Радио Требиња, да ће Град Требиње максимално дати подршку пројекту изградње аеродрома Требиње, јер сматра да је и те како значајан, да је историјски, не само за Требиње, него за цијелу Републику Српску.

„Ми смо спремни да донесемо све неопходне акте, изађемо у сусрет кад је ријеч о таксама, јер је то пројекат од стратешког значаја. У овом пројекту сви максимално треба да учествују, од локалних заједница, до републичких институција“, навео је Ћурић.

Он је додао да су на јучерашњем састанку у Бања Луци са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, директором Аеродрома Србије Михајлом Здравковићем и министром комуникација и транспорта у Савјету министара Војином Митровићем, разговарали о расподјели обавеза и дужности, упознали се са процедурама које је неопходно провести.

„Град Требиње у свему предњачи и све послове које смо морали, то смо и урадили и зато се бавимо оперативним питањима, да не би било застоја“, нагласио је градоначелник Требиња.

Он је захвалио Србији и предсједнику Александру Вучићу, који је, како је навео, изразио жељу да се аеродром гради управо у Требињу.

"На састанку се могло чути да је Србија чврсто опредјељена да се убрза процедура изградње аеродрома у Требињу јер пројекат треба да буде завршен 2023. године. Надам се да ће то бити пројекат на понос свих нас и подстрек да људи остају у Требињу и Херцеговини", навео је Ћурић.

„Велико хвала и члану Предсједништва БиХ господину Милораду Додику који је овим показао да Власт РС, аеродром Требиње оцјењује као стратешки приоритет“, истиче градоначелник Требиња.

Говорећи о данашњем празнику, Дану српског јединства градоначелник Требиња је рекао да су РС и Србија једно, да је важно да смо сложни и да све што имамо братски дијелимо.

„Србија никада чини ми се није била јача, и аеродром Требиње ће се градити новцем грађана Србије, средства Владе Србије су усмјерена ка нашем аеродрому и на томе им велико хвала“, навео је Ћурић.

Градоначелник Требиња се осврнуо и на пројекат изградње нове болнице у Требињу.

„Херцеговина заслужује болницу са свим тим садржајима, јер је постојећи објекат у претходних педесет година дао свој максимум. Град Требиње неће стајати на путу суграђанима који траже своја права на земљиште у зони градње, за које тврде да им је шездесетих година прошлог вијека или одузето или неадекватно плаћено. Точак развоја Требиња не смијемо и нећемо заустављати”, рекао је гостујући у програму Радио Требиња градоначелник Мирко Ћурић.

Са градоначелником Ћурићем, разговарао је Ратомир Мијановић.