Mirko Ćurić, gradonacelnik Trebinja.jpg (89 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је Срни да је Свесрпски сабор од великог значаја за Републику Српску, Србију и за цијели српски народ гдје год се налазио, те истакао значај увезивања културе, привреде и спорта Српске и Србије.

"Чињеница је да су велики удари на Српску и Србију у посљедње вријеме, не толико због нас, колико због опредјељења које подржавамо", рекао је Ћурић.

Он је подсјетио да је недавно у УН изгласана резолуција о Сребреници, напомињући да је и то један од разлога више да не постоје подјеле, већ да се иде у правцу оснаживања.

Ћурић је рекао да су представници града Требиња на Свесрпском сабору имали састанак са представницима братске општине Палилула, истичући да је потребно јачати ове везе.

"Данас смо присуствовали састанку на којем смо увезали школе из Требиња и Палилуле, као и из Смедерава", појаснио је Ћурић.

Он је рекао да је важан приједлог да ђаци из Српске иду на екскурзије у Србију и обрнуто.

"Ако увежемо културу, привреду и спорт, сигурно ће се то у наредном периоду подићи на већи ниво. Значајна је финансијска подршка Србије у посљедње вријеме Републици Српској. За Требиње је то вртић `Србија`, Духовни центар Мркоњићи, Стари град. Све је то слику Требиња промијенило набоље, а то не треба да заборавимо, него да подижемо на виши ниво", нагласио је Ћурић.