„Ако ми будемо доносили одлуке а грађани их не буду поштовали - бесмислено је јер нама није у интересу да људе кажњавамо већ да што прије изађемо из ове ситуације“, рекао је данас за Дневник Радио Требиња командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Mirko-Ćurić-gradonačelnik.jpg (99 KB)

Истакао је да је тренутна епидимиолошка ситуација под контролом јер нема заражених виурусом корона, а под надзором је 330 наших суграђана.

Ћурић наводи да је појачана и контрола лица у самоизолацији, коју неколико пута дневно проводи више од 50 људи из Комуналне полиције, градске управе и јавних установа на подручју града.

Први човјек града данас је са представницима банака које дјелују на подручју града разговарао о исплати пензија и других накнада лицима старијим од 65 година те отплати кредита за физичка лица.

"Ово је превентивни састанак да, уколико се продужи забрана кретања лицима старијим од 65 година, ова лица не би дошла у ситуацију да не могу да подигну своје пензије. Такође, представници банака су ми пренијели да она физичка лица која редовно примају плате немају потребу да се обраћају банкама док они који су, услијед пандемије новог вируса корона, остали без редовне плате, могу да се обрате банци како би договорили заједничко рјешење на обострано задовољство", навео је Ћурић.

Он је похвалио надлежне службе и бројне волонтере који помажу најугроженијим у достави намирница на кућну адресу, као и медије у Требињу који одговорно и истинито извјештавају о епидемиолошкој ситуацији.

Разговарала Влатка Мусић.