170224.jpg (118 KB)

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас у Невесињу да институције Српске нису одустале од значајних пројеката које је требало реализовати у овој локалној заједници, а што није било могуће усљед епидемије вируса корона.

Цвијановићева је нагласила да ће Влада Републике Српске, али и из буџета предсједника Српске, интервенисати да би се већ крајем године почело са реализацијом пројеката.

"Имамо свијест о томе шта су потребе Невесиња и заинтересовани смо да га развијамо и правимо све успјешнију локалну заједницу", рекла је Цвијановићева након састанка са начелником општине Миленком Авдаловићем.

Она је додала да је радује однос посвећености локалне управе према потребама становника и мјесних заједница које су исказале своје потребе, али и добар однос који имају са републичким институцијама.

"Ово јесу потешкоће и дефинитивно неки нови изазови изазвани пандемијом, али сам сигурна да ћемо се изборити са тим и наравно послије тога ићи у сусрет неким новим, бољим и већим пројектима", рекла је Цвијановићева.

Авдаловић је рекао да је остало да буду реализовани пројекти реконструкције пута од Невесиња до Мостара, односно до међуентитетске линије, затим реконструкција зграде у којој су смјештене библиотека, Музичка школа и Спомен-соба, пројекат канализације за насеље Шеховина, Миљвац и Шајбе, те изградња саобраћајница у највећим избјегличкиом насељима Брежине и Лапчевине.

Он је навео да је разговарано и о реализованим пројектима, као и о проблемима са којима се суочава фабрика "Kлаудија".

"Овој фабрици покушавамо помоћи и мислим да ће Влада Српске изнаћи начина да помогне да би стабилизовала пословање и почела нормално да извози производе у западну Европу", рекао је Авдаловић. 

Након овог састанка, предсједница Српске је посјетила Удружење за дјецу и омладину са потешкоћама у развоју "Моја нада".

170230.jpg (156 KB)