ТРЕБИЊЕ  │ Потпредсједница СНСД Жељка Цвијановић поручила је да владајућа коалиција у Републици Српској предвођена СНСД иде у велику побједу у октобру, као најјачи политички блок у РС.

Она је данас је у башти хотела „Платани“ разгворала са коалиционим партнерима, предсједницима градских одбора Социјалистичке партије, ДНС и Уједињене Српске.

Цвијановићева је рекла да је задовољство кад коалиција функционише на локалном као и на републичком нивоу и констатовала да је доста урађено заједно.

„Све што смо обећали је или урађено или је у току. Имамо политичко разумијевање и визију за Републику Српску. Свима нам је циљ јака и стабилна Српска, са стабилним инситуцијама и јаком сваком локалном заједницом“, истакла је она.

Цвијановићева је навела да се у овој години у Требињу реализује 3 милиона КМ инвестиција од Владе РС , из програма од укупно 120 милиона који се пласирају широм Српске.

„Претходних година смо инвестириали преко 75 милиона КМ у различите капиталне пројекте у Требињу и то ћемо наставити. Око 44 милиона КМ је пласирано путем Инвестиционо развојне банке за подршку привреди и пољопривреди, што је допринијело јачању привредних активности, али и новој динамици у пољопривреди“, истакла је она.

Пуну подршку коалицији данас су дали и предсједници градских одбора ДНС Петар Иванковић, Социјалистичке партије Рајко Ћапин и Уједињене Српске Мијат Шаровић.

Д.Ч.