ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Трбиња Мирко Ћурић угостио је данас у градској управи дјецу и наставнике из Каменице, који  у оквиру социјалном програма „Спојимо дјецу Kосова и Метохије и РС“ до 23. јуна бораве у нашем граду.

Градоначелник Ћурић је истакао да је посјета дјеце са Kосова граду Требињу, трећу годину заредом,  добра пракса јер, поред осталог, на овај начин, малишани са Косова могу осјетити топлину и наших породица.

„Мислим да је веома важно да се осјетите своји на своме и треба да на разне начине да подржимо једни друге“, рекао је Ћурић.

Он се захвалио свим нашим суграђанима који су се одлучили да прихвате дјецу са Косова из Метохије и потруде се да им уљепшају боравак у нашем граду.

Јадранка Ваић, директор Основне школе „Десанка Максимовић “ из Каменице захвалила се Граду Требињу и породицама које су прихавтиле дјецу.

„Требињу се искрено и од срца захваљујем – и у име школе и у име њихових родитеља. Хвала вам што бринете за нас“,казала је она.

И дјеца су одушевљена боравком у Требињу и гостопримством требињских другара.

Николи Арсићу, ученику седмог разреда, боравак у Требињу се изузетно свиђа.

„Прошле године смо боравили у Гацку  и тамо нам је било лијепо. Надам се да ће нам и ученици из Требиња узвратити посјету“, казао је Никола.

Милица Пешић је први пут у Херцеговини.

„Утисци су прелијепи. Посјетили смо манастире и цркве и упознали  град, који ми се много свиђа“, рекла је Милица.

Градска управа Требиња је обезбиједила смјештај за наставно особље школе из Косовске Каменице, али и програм боравка дјеце – која ће током боравка у нашем граду упознати љепоте и знаменитости нашег града, посјетити манастире Завала, Дужи, Тврдош и Петропавлов манастир, Мркоњиће, али и еко камп на Ушћу и аква парк у Града сунца.

М.И.