IMG_4760.JPG (174 KB)

У Теми јутра говорили смо о раду Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Сунце нам је заједничко“ Требиње и Сервис центру за подршку породици дјеце са потешкоћама у развоју у вријеме пандемије вируса корона.

Гости у студију биле су: Сенка Јеремић, мајка дјетета са посебним потребама, Ирина Савовић, социјални радник и Наташа Сулавер, дефектолог.

Послушајте како су се дјеца и омладина са сметњама у развоју и њихове породице, у сарадњи са стручним радницима, изборили са ковид ситуацијом у протекла два мјесеца, шта им је било најтеже, на који начин је организовано пружање психосоцијалне подршке у новонасталој ситуацији, али и помоћ локалној заједници у ванредном стању.

Сазнаћете и коме су чланови удружења „Сунце нам је заједничко“ захвални за пружену руку солидарности у пандемији вируса корона, зашто се Сервис центар, који дјелује од новембра прошле године, показао као важан пројекат за подршку породици и шта за чланове удружења и запослене значи предстојећа изградња Дневног центра за лица са потешкоћама у развоју у Засад пољу.

Разговарала Влатка Мусић.