168424.jpg (100 KB)

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је реализација пројекта изградње вјетроелектране "Хргуд" на подручју општине Берковићи, од великог значаја за економски развој Републике Српске.

Ђокић је током данашњег састанка са представницима Њемачке банке за обнову и развој /КфW/ рекао да је реализација оваквих пројеката приоритет у наредном периоду, те истакао важност убрзања свих активности на реализацији овог пројекта.

Он је истакао да је локација Хргуд једна од најбољих локација у Републици Српској са становишта вјетропотенцијала, али и других аспеката, саопштено је из Министарства енерегетике и рударства Републике Српске.

- На састанку смо разговарали о досада предузетим активностима везаним за реализацију овог пројекта, као и о наредним корацима које треба предузети - рекао је Ђокић.

У саопштењу се додаје да је директор Њемачке банке за обнову и развој Адам Дроздол изразио задовољство досадашњом сарадњом са институцијама Републике Српске и потврдио спремност банке да убрза све активности на реализацији пројекта вјетроелектране "Хргуд".

Он је нагласио да Њемачка банка за обнову и развој у Републици Српској види сталног и поузданог партнера, са којим жели да сарађује и у будућности, те да ће учинити све са своје стране да се заједнички пројекти и у будућности успјешно реализују.

У Министарству енергетике и рударства данас је одржан састанак са представницима Њемачке банке за обнову и развој, а састанку су, осим Ђокића, присуствовали министар финансија Републике Српске Зора Видовић и вршилац дужности генералног директора предузећа "Електропривреда Републике Српске" Лука Петровић.

У саопштењу се наводи да је тема састанка била реализација пројекта изградње вјетроелектране "Хргуд" на подручју општине Берковићи, која се финансира из кредитних средстава Њемачке банке за обнову и развој.