SCENA, DJ.F..JPG (431 KB)

Све је почело 1994. године. У прољеће је зазвонила дјечија пјесма, родио се Ђурђевдански фестивал и од тада смо расли, расли и постали најпознатији фестивал дјечије музике у региону. Преко 550 композиција, више од 500 малих, талентованих извођача оставило је траг и остало дио приче која траје и данас. Неки од њих су данас признати музички умјетници.

Наш фестивал ове године слави свој 30. рођендан.

Двадесет нових композиција ће 17. маја 2024. године бити премијерно изведене на јубиларном, 30. међународном Ђурђевданском фестивалу дјечје пјесме у Бањауци.

Двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине, односно из 16 градова Европе и Азије пјеваће публици у Спортској дворани Борик и такмичиће се за вриједне награде.

30. Ђурђевдански фестивал водиће Тијана Дапчевић, уз помоћ Лене Ковачевић и Вање Мишић, а у ревијалном дијелу фестивала публику у дворани Борик забављаће Констракта.

Улаз ће бити слободан за публику, а организоване групе навијача очекујемо из Приједора, Новог Града, Добоја, Источног Сарајева, Српца, Бањалуке, Фоче као и школа домаћина, који ће гласати и навијати за дјецу која долазе из иностранства.

17. мај од 17 часова, спортска дворана "Борик", Констракта, Тијана Дапчевић и 23 нове ђурђевданске звјездице!

За гледаоце испред малих екрана биће обезбијеђен директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске и на сајту www.rtrs.tv.

DJ.F.Dvorana Borik (2).jpg (326 KB)