Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је став српских представникa на нивоу БиХ да Уставни суд БиХ треба да има шест судија, два која долазе из Републике Српске и четири из Федерације БиХ.

20200219181056_584794.jpg (90 KB)

- На састанку није урађено ништа тајно. Рјешења која смо предложили могу бити корисна за све, па и за Бошњаке. Уколико се они одмакну од линије одбијања, видјеће да и они имају користи - изјавио је Додик након заједничког састанка српских представника у заједничким институцијама БиХ.

Поручио је да се финализује приједлог закона о Уставном суду БиХ.

Додик је најавио да би у току дана или сутра требало да буде завршен заједнички приједлог српске и хрватске стране, предат надлежним структурама Представничког дома и Дома народа, те затражено да се то питање стави на дневни ред и размотри.

Нагласио је да је данас одржан радни састанак, на којем се договарало о одлучивању у заједничким институцијама.

- Предсједништво, Савјет министара, Парламентарна скупштина, на свим мјестима бићемо, али нећемо доносити одлуке. Што се тиче других одлука нивоа одлучивања, комуникацијска, службена и остала, све остаје на истом нивоу - навео је он.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је српски представници у заједничким институцијама БиХ настављају рад, али на начин како је то утврдила НСРС.