206857.jpg (338 KB)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствују у Требињу празничној вечерњој служби у Саборном храму Светог Преображења Господњег поводом крсне славе града и Црквене општине Требиње - Преображења Господњег.

"Ово је јединствен дан за Требиње и Републику Српску. Посебна манифестација која нас окупља у миру и осликава наше јединство овдје. Зато је веома важно да се на оваквом скупу љубави окупљамо сваке године и покажемо приврженост нашем идентитету", казао је српски члан предсједништва Милорад  Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је казао да је сваке године све љепше и величанственије и то што долази велики број људи, зато је заслужна и републичка и градска власт.

„Ми смо поносни што на крсну славу града и храма Требиње пуно. Дошлу су људи из цијелог региона. Тако да ћемо у наредном периоду снажно подржавати Требиње, које је изузетно важна дестинација за Српску“, рекао је он.

Додик и Вишковић ће присуствују и свечаној литији улицама града.

Претходно су се у Требињу састали са њиховим преосвештенствима владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, милешевским Атанасијем и хумским Јованом