milorad-dodik.jpg (61 KB)

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, најавио је данас у Бањалуци да ће најнижа плата у РС у наредној године бити 520 КМ.

Додик је након сједнице Извршног комитета СНСД-а рекао и да се неће додатно смањивати плате за вријеме боловања у Републици Српској.

"Поткрала се грешка у документу програма економских реформи и то је избрисано. Људи имају право на боловање", поручио је Додик.

Додик је рекао да је ДНС доставио име једног кандидата, а посланик те странке у Парламенту БиХ другог.

"Сматрамо да треба доћи до убрзаног формирања Савјета министара, вјерујемо да се то може десити до 24. децембра, а сигурно до краја године", рекао је Додик.

Влада РС је конципирала приједлог, одржала договоре и добила сагласност за буџет, с тим што ће за боловање остати исто и неће се мијењати што побољшава и право на болавање", рекао је Додик.

Истакао је да је изутетно важно да се настави економски раст РС, те да се иде ка просјечној плати од 1.000 КМ.

Додик је рекао да су имена углавном позната, те да је очигледно да постоје турбуленције у ДНС-у, која је доставила као странка свог кандидата за позицију у Савјету министара БИХ, али и њихов посланик појединачно.

Проширена сједница Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа (СНСД) одржана је данас у Бањалуци.

Сједници у просторијама Секретаријата Главног одбора СНСД-а присуствовали су предсједник странке Милорад Додик, те чланови Извршног комитета Жељка Цвијановић, Небојша Радмановић, Лука Петровић, Славко Митровић, Нада Тешановић.

На сједници су били присутни и функционери СНСД-а Зоран Тегелтија, Средоје Новић, Сташа Кошарац, Игор Жунић и Синиша Каран.