Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да Република Српска предузима све мјере како би у контактима са произвођачима обезбиједила да има додатни број вакцина против вируса корона.

163072.jpg (92 KB)

"Ми смо увјерени да ћемо веома брзо ријешити питање квалитетне набавке вакцина путем наших доказаних пријатеља и обезбиједити да грађани Републике Српске буду укључени у процес опште вакцинације. Вакцинација ће бити ствар оних који то желе, а наша је обавеза да обезбиједимо вакцине", рекао је Додик послије сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци.

Он је навео да Република Српска, све њене институције, представници на свим нивоим власти у овом тренутку раде на одговорном извршавању задатака везано за санацију пандемије вируса корона и њених посљедица.

Према његовим ријечима, Република Српска се показала као способна да одговори на изазове пандемије и данас путем разних механизама покушава да обезбиједи неопходне вакцине за све грађане у Републици Српској.

Додик је рекао да је Република Српска платила 400.000 вакцина путем програма "Ковакс" више од шест милиона марака, а тих вакцина нема.

"Предузимамо све мјере како бисмо у сарадњи са произвођачима обезбиједили да Република Српска има додатни број вакцина", нагласио је Додик.