ТРЕБИЊЕ │ Предсједник Републике Српске Милорад  Додик изјавио је вечерас у Требињу да су се овај град и људи у протекле двије године преобразили и да је успјешно реализован низ значајних инвестиција и процеса који ће обиљежити и повећати његов капацитет, снагу и љепоту.

„То је, свакако, разлог због чега сам овдје, а додатни разлог је и тај, јер је наш владика Григорије одређен на нову дужност и хоћу вечерас да будем са њим“, рекао је Додик новинарима у Требињу, гдје је присуствовао прослави крсне славе града Требиња и саборног храма – Преображења Господњег.

Он је нагласио да је владика Григорије много учинио за Херцеговину и Требиње, те да је са њим радио на многим пројектима и док је био предсједник Владе, али и као предсједник Републике Српске, те да су имали воље и снаге да заједничком синергијом обезбиједе значајне инвестиције за овај град.

„Владика Григорије је био коегзистенцијални и конструктивни елемент у политичком смислу саме Херцеговине, личност која је обиљежила вријеме и не само руковођење и управљање Црквом, већ и управљање читавим животом“, навео је Додик.

Додик је оцијенио да владика Григорије није одустајао да анимира све оне који су доносили важне одлуке, да их ангажује и привуче нове пројекте у Херцеговини.

„Прије нашег познавања, доминантан процес у овом граду је била помисао на одлазак. Мислим да је овај град са владиком и свему ономе што смо учинили у овом времену – град у који се долази и који се развија и шири. Увјеравам људе у Требињу да треба да остану“, поручио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да радо долази на овај величанствен дан у Требиње који има и симболични, а не само вјерски карактер.

Додик је вечерас присуствовао празничној вечерњој служби саборном храму у Требињу.

Након Вечерњег богослужења прошла је литија улицама града до Трга слободе, у којој је било више хиљада грађана.

Срна