212873.jpg (217 KB)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу и грађанима Србије поводом Дана државности, Сретења, да је снажна и просперитетна Србија од велике важности за мир, стабилност и напредак за све у Републици Српској.

- Поводом Дана државности Србије – Сретења, Вама и свим грађанима Србије упућујем најискреније честитке и желим да наставите путем даљег развоја и јачања ваше земље - поручио је Додик у честитки Вучићу.

Додик је нагласио да је Србија сваке године економски и политички јача, са Вучићем на челу, због чега се високо позиционирала као модерна лидерска земља, не само у региону, већ и на међународној политичкој сцени.

- Ми у Републици Српској са посебним поштовањем доживљавамо и обиљежавамо овај празник као свој, јер је Србија наша матица - навео је Додик.

Он је изразио увјерење да ће и у будућности Србија остварити још већи раст и развој.

- Овом приликом, желим да Вама, као и државном руководству Србије, у име грађана Републике Српске и у своје лично име, изразим захвалност за све реализоване пројекте, подршку и помоћ народу у Републици Српској - наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Поводом Дана државности Србије - Сретења предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић договорили су синхронизовани ватромет који ће бити уприличен сутра увече у свим градовима Републике Српске, као и у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Такође, Палата Републике у Бањалуци ће бити освијетљена у бојама заставе Србије.

Србија 15. фебруара обиљежава Сретење – Дан државности, у знак сјећања на 15. фебруар 1804. године, када је подигнут Први српски устанак под вођством вожда Карађорђа и када је 1835. године донесен Сретењски устав, први модерни Устав Србије.