Требиње има агилну, динамичну и способну управу, која са успјехом ради на реализацији бројних пројеката, настоји да се приближи обичном човјеку и успјешно одговори потребама породице, а гради и инфраструктуру међу којима је и она од дугорочног значаја. На истом курсу мора да настави даље, а подршка неће изостати.

Ово је данас у Требињу поручио српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, након састанка са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, којем су присуствовали и представници градске управе и Скупштине града, директори Електропривреде РС и ХЕТ-а Лука Петровић и Гордан Мишељић, Болнице Требиње Љубица Миљановић и народни посланик Валерија Лакић.

„Требиње обнавља своју индустрију, подиже квалитет својих туристичких услуга, и наравно - са таквим опредјељењем ваш град не може да стане – мора да иде даље. О томе смо данас и разговарали – о пројектима који могу да праве разлику у односу на регионалне туристичке центре“, истакао је Додик додајући да је међу планираним пројектима и реконструкција требињске Болнице, која би требало да почне наредне године.

Додик је казао да власти у Српској стављају Требиње међу прва мјеста у погледу подршке развоју, кроз средства Владе али и јавних предузећа, међу којима је посебно важна Електропривреда РС, која је била а биће и убудуће замајац развоја читаве регије.

„У фази смо стабилизације система и вјерујем да ће ЕРС показати своју локалну одговорност и у будућности. Нас занима и подржаћемо све што ЕРС овдје учини – и то је одговорност тог јавног предузећа према ресурсима Херцеговине. То се видјело и до сада, а биће још израженије и видљивије у будућности“, казао је Додик.

Радује га, истакао је српски члан Предсједништва БиХ, што Требињем руководи млада и полетна екипа, која политичку ситуацију држи стабилном, повећава буџет и према граду се односи са одговорношћу, која је схватила да су они због града на тим позицијама и да град не постоји због њих.

„Могу одавде да одем апсолутно задовољан и са пуно захвалности људима који воде град на ономе што чине“, поручио је Додик.

Градоначелник  Требиња Мирко Ћурић казао је да га радује што је наш град препознат као средина која по инфраструктурним и пројектима подршке породице предњачи међу локалним заједницама и БиХ.

Требиње има подршку влада Српске и Србије, а на састанку је добио увјеравања да ни подршка српског члана Предсједништва неће изостати.

„Оно што је кључно међу закључцима са данашњег састанка је то да у Требињу морамо да наставимо оно што смо до сада радили, да значајне пројекте на вријеме испланирамо -  а одређене ми већ имамо спремне – а да средстава неће недостајати“, истакао је Ћурић додајући да су теме разговора са предсједавајућим Предсједништва БиХ  биле управо актуелни и будући пројекти у Требињу.
Р.С.