Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик боравиће данас у Бечу, на позив аустријског вицеканцелара Хајнц-Кристијана Штрахеа.

На састанку би требало да буде ријечи о процесу проширења ЕУ, безбједносној ситуацији у БиХ, питању миграција, те билатералним односима, односно сарадњи у области економије и културе.

Састанак ће бити одржан у кабинету вицеканцелара у Дитрихштајн Палати са почетком у 10.00 часова, а по његовом окончању предвиђено је саопштење, речено је у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- На састанку ће бити много важних људи из Аустрије међу којима и министар одбране Аустрије са којим ћу разговарати о њиховим искуствима као војно неутралне земље, која је чланица ЕУ - објаснио је Додик.

Он је додао да ће бити ријечи и о привредној сарадњи, као и да ће бити дата подршка кандидатима Штрахеове партије на изборима за Европски парламент.

- На тој листи се налази и Срби и важно је да Србин буде у Европском парламенту, јер смо видјели како Бошњак из Шведске, који уђе у тај парламент, заступа интересе Бошњака - рекао је Додик.

РТРС