ТРЕБИЊЕ │ Друге вечери Фестивала фестивала на сцени Културног центра наступио је ансамбл Бјелопољског позоришта са остварењем „Мировна мисија“, побједничком и вишеструко награђеном представом овогодишњег Фестивала драмских аматера Црне Горе.

Режију и адаптацију текста младе драмске списатељице Јоване Бојовић у инсценацији Бјелопољског позоришта потписује редитељ Слободан Маруновић.

Диплома протагонисте вечери, по одлуци жирија публике, припала је глумици Сањи Ћировић.

Прије наступа бјелопољског ансамбла, у оквиру пратећег програма фестивала у галерији Културног центра отворена је изложба „Српске глумачке хероине“, аутора Ане Попов Ратковић из Београда.

Треће вече Фестивала фестивала резервисано је на другопласирано остварење са Фестивала аматерских позоришта Србије – представу „Родољупци“ Културног центра Кула, по тексту Јована Стерије Поповића и у редитељском читању Драгана Остојића.

Све представе фестивала почињу у 20:30, а улаз је бесплатан.

Претходно ће, од 19:30, у Кино сали Културног центра бити промовисана књига „Анегдоте и цртице из позоришног живота“, аутора Милована Здравковића.

Извршни продуценти фестивала су Центар за информисање и образовање, Културни центар и Музеј Херцеговине, а покровитељ Град Требиње.

Опширније о фестивалским дешавањима можете пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2018. портала Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Хроника фестивала“, свакодневно од 17 часова.

Радио Требиње

Фото: Јован Видаковић