E73E89D7-38A2-42A8-B933-19C404F8E3E5-690x480.png (635 KB)

Епидемиолошка ситуација у Требињу је веома неповољна јер је у посљедња два дана откривен 51 нови случај заразе вирусом корона, а велики је број и оних који чекају резултате, рекла је Срни епидемиолог требињског Дома здравља Јелена Дурић.

Она је истакла да је тренутно у Требињу активно 75 случајева заразе и да додатно забрињава повећан број прегледа у респираторној амбуланти Дома здравља и повећан број узетих узорака.

"Мене као епидемиолога радује то да је код већине случајева клиничка слика блага, што не значи да се код већине неће јавити одређене компликације", рекла је Дурићева.

Она је додала да су капацитети ове службе одавно прекорачени, али да ће сви заједно наставити да раде професионално.

"Особе које имају симптоме треба да се изолују и јаве свом породичном љекару ради даљих упутстава. Молим све да поштују препоручене мјере", нагласила је је Дурићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић новинарима је рекао да је градски Штаб за ванредне ситуације засједао и да нису донесене нове мјере, али се инсистира на томе да се контрола у Требињу додатно појача.

"Према информацијама из требињске Болнице, није ништа још критично, али је чињеница да ће овај повећан број заражених направити неке пометње. Послали смо захтјев према Министарству и Републичком штабу и надамо се да ће нам у сусрет као и раније изаћи болнице у Невесињу и у Фочи", додао је Ћурић.

Према посљедњим информацијама, у источној Херцеговини у протекла 24 часа отривена су 42 нова случаја заразе вирусом корона, од тога је 30 из Требиња, девет из Билеће, два из Невесиња и један из Љубиња.