ТРЕБИЊЕ| Глумци Аница Добра и Ирфан Менсур овогодишњи су добитници награде за изузетан допринос евро-медитеранском филму „Златни платан“, која ће им  бити додијељена на 7. Фестивалу медитеранског и европског филма који 27. јула почиње у Требињу, саопштио је Савјет фестивала.

Фестивал, који се ове године одржава под слоганом "У засвијежђу платана", траје до 2. августа.

Током седам фестивалских дана биће приказано 20 играних, кратких и докуметарних филмова из Србије, Републике Српске, БиХ, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Либана, Италије, Чешке, Турске, Аустрије, Израела...

Пројекције филмова биће приређене у Културном центру и на Љетној сцени Дома младих, као и на тераси хотела "Леотар", гдје ће ове године, по први пут, бити приређена дружења публике са глумцима.

У оквиру фестивала биће приређена и изложба посвећена недавно преминулом глумачком барду – Иву Грегуревићу, док ће у Музеју Херцеговине бити одржана филмска радионица коју ће водити професори Радослав Владић и Петар Станојловић.

Фестивал организују Танграм центар из Београда, Алпе-Адриа културна мрежа, Медитеран центар Требиње, Културни центар Требиње, Дом младих Требиње и хотел „Леотар“, уз подршку Града Требиња, Министарства просвјете и културе Републике Српске и Управе за дијаспору Републике Србије.

Пријатељи фестивала су „Фото Момо“ и хотел „Платани“, а медијски спонзори су Еду телевизија, Елта ТВ, Радио Требиње, Блиц, Глас Требиње и портал ТребињеЛиве.инфо.

Радио Требиње