Фонд за пензијско и инвалидско осигурање РС саопштио је да пензионери могу преузети Образац једнократне пуномоћи који им омогућава да на једноставан и безбједан начин подигну своју пензију за март у банци у којој имају рачун.

penzioneri.jpg (167 KB)

Из Фонда су позвали све пензионере да и даље у још већем броју преко својих најближих преузму образац једнократне пуномоћи са сајта Фонда www.фондпиорс.орг, у пословницама Фонда, са сајта банака и банкама широм Републике Српске и тако заштите првенствено своје здравље, али и здравље свих других.

Из Фонда напомињу да једнократну пуномоћ није потребно овјеравити код било ког надлежног органа, него само попунити, са својим личним подацима, али и подацима за лице од повјерења којем дају пуномоћ и обавезно исту потписати.

"Лицу од повјерења којем сте дали пуномоћ дајете и своју личну карту и он ће несметано подићи вашу пензију у банци и исту вам предати. Дакле, нема никакве потребе да се за подизање пензије формирају дуги и бесконачни редови пред банкама при чему пензионери доводе у опасност потенцијално ширења вируса угрожавајући како своје, тако и здравље других", саопштили су из Фонда ПИО.

Исто важи и за пензионере који пензију примају путем Пошта Српске на адресу пост рестант.

"Вријеме које вам је дозвољено за кретање уторком и петком искористите за шетњу и евентуални одлазак до продавнице и апотеке придржавајући се мјера о држању социјалне дистанце, а ваша пензија ће са лицем од вашег повјерења на вријеме доћи до вас", савјетују у Фонду ПИО.