Gradska-uprava-1.jpg (278 KB)

Форум за безбједност заједнице Требиње одржао је данас сједницу, а на дневном реду била је анализа реализације закључака са свих претходних сједница у протеклих више од годину дана.

„Са задовољством смо констатовали да су ријешени крупни проблеми, попут паљевине возила и формирања одјељења полицијске станице у Горици. Информисани смо да је набавка стационарне камере за мјерење брзине кретања возила у току, а дијелом су остали нереализовани закључци образовања младих из области превенције и борбе против наркоманије, вршњачког насиља и дјеловања навијачких група, па је поново покренута иницијатива да се ти закључци реализују“, саопштено је након састанка.

На данашњој сједници су углавном разматрана питања из области саобраћаја, посебно у близини ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Бреговима и ОШ „Вук Караџић“, који је још израженији, као и у непосредној близини Болнице, гдје је евидентан проблем приступа кола хитне помоћи, посебно у вријеме туристичке сезоне када су у саобраћај укључени и аутобуси.

„Закључак форума је да појачана активност полиције даје резултате, али да се није могуће ослањати искључиво на то, због тога што ни полиција нема неограничене ресурсе, већ да се тражи системско рјешење, кроз израду одговарајућег плана за побољшање одвијања саобраћаја, у чијој би се изради, ако је то потребно, ангажовали и стручњаци из одговарајућих установа које се баве том проблематиком“, наведено је у саопштењу након сједнице Форума за безбједност заједнице.