ТРЕБИЊЕ │ Градска изборна комисија добила је изводе из привременог бирачког списка од  Централне изборне комисије БиХ,  који су изложени на свим редовним бирачким мјестима на подручју града Требиња, као и на увид у Центру за бирачки списак, који се налази у Немањиној улици.

Како је за Радио Требиње појаснила Жељка Ружић, предсјеник Градске изборне комисије, увидом у привремени бирачки списак, сви грађани могу да провјере бирачку опцију - да ли се налазе на бирачком списку и на ком бирачком мјесту су одређени да гласају. И расељена лица подношењем захтјева, могу да утврде на ком бирачком мјесту могу да гласају.

У Комисији истичу да уочене евентуалне грешаке, грађани могу пријавити Центру за бирачки списак у времену од 8 до 14 часова..

„Сви бирачи који на дан избора неће бити у својој основној изборној јединици у Требињу, могу да се пријаве за гласање путем поште, подношењем захтева на обрасцу који се налази на званичној интерт страници Централне изборне комисије, као и у Центру за бирачки списак града Требиња. Уколико се догоди да ипак буду у Требињу на дан избора, могу да гласају непотврђеним гласачким листићем на бирачком мјесту које за то буде одређено“, појаснила је Жељка Ружић.

Коначан извод бирачких списакова Централна изборна комисија  изложиће 23. августа.

На подручју града Требиња 30.215 пунољетних грађана могло је да гласа на 43 редовна биралишта, на протеклим локалним изборима који су одржани 2016. године.

М.И.