Матуранти Гимазије „Јован Дучић“ положили су данас цвијеће на гроб пјесника чије име носи њихова школа, у Херцеговачкој Грачаници на Црквини, а најбољим ученицима додијељене су пригодне награде.

gimnazijalci.jpg (218 KB)

Ученик генерације требињске Гимназије је Ања Дучић, која је успјешно завршила и Средњу музичку школу - одсјек виолина, а завидне резултате остваривала је на многим школским такмичењима, нарочито из физике.

Ања ће школовање наставити на Електротехничком факултету у Новом Саду.

Најбољи ђак међу више од 90 матуаранта Гимназије „Јован Дучић“ је истакла да су гимназијалски дани и многобројни тренуци проведни заједно нераскидива нит једне генерације, а труд и савјети професора нешто што их води на прави пут.

gimnazijalci-2.jpg (202 KB)

Дирекор Мишо Пешић је поручио да су завршили Гимназију, али да ће заувијек остати гимназијалци, а заједнички тренуци проведни у овој образовној установи биће дио успомена и живјеће у причама, анегдотама и на фотографијама.

- Памтићемо се по добру, истицати бројне успјехе, одбацивати поразе - истакао је он.

gimnazijalci-3.jpg (239 KB)

Пешић је поручио матурантима да је у сваком од њих и у суштини њиховог бића једини прави избор, а ако им се у тренутку учини да је он претежак, то је разлог више да се за њега одлуче.

Поред Ање Дучић, ученици одјељења у Гимназији „Јован Дучић“ су Николина Шкиљевић, Анастасија Драшковић и Ања Ћурић.