Другог фестивалског дана на сцени Културног центра наступили су представници Сјеверне Македоније – Театар при Дому културе „Иван Мазов - Климе“ из Кавадараца, са представом „Не играј на Енглезе“ /„Не се клади на Енглези“/.

IMG_9839.jpg (210 KB)

Текст Владимира Ђурђевића - о тројици најбољих пријатеља из краја, због страсти према клађењу заглављених већ на првим кривинама живота, којима овај порок на озбиљан испит ставља и међусобно пријатељство - у читању ансамбла из Кавадараца режирао је Диме Коцевски.

IMG_9769.jpg (192 KB)

IMG_9817.jpg (194 KB)

За протагонисту вечери жири публике одабрао је Видана Станоева, који је у представи тумачио лик Негра.

У оквиру пратећег програма фестивала, у Културном центру промовисана је књига проф. др Милована Здравковића „Анегдоте и цртице из позоришног живота“, њено друго, допуњено издање.

IMG_9645.jpg (137 KB)

Треће вечери „Фестивала фестивала“ наступиће ансамбл Градског позоришта Бечеј, са представом „Полицајци“, по тексту Славомира Мрожека а у режији Игора Павловића.

Остварење из Бечеја на требињски фестивал стиже као побједничка представа недавно одржаног 62. Републичког фестивала аматерских позоришта Србије у Кули.

gp-becej-policajci.jpg (107 KB)

Из представе "Полицајци" /Фото: ГП Бечеј/

Све представе „Фестивала фестивала“ играју се у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Од 19:30, у оквиру пратећег програма фестивала, у Културном центру биће промовисана књига „Чучук Стана – Српкиња и Гркиња“, аутора Жељка Хубача.

Фестивалска дешавања могу се пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2021 на порталу Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Фестивалска хроника“, свакодневно, од 17 часова.