ТРЕБИЊЕ │ Град Требиње ће другу годину заредом финансирати вишедневно путовање у неку од европских метропола редовним студентима из Требиња, са постигнутим просјеком оцјена 8,50 или више.

„Циљ оваквог јавног позива је награђивање и стимулисање студената за наставак улагања напора при остваривању изузетних резултата током студирања, а вишедневно путовање у неку од европских метропола, за које ће градсака управа обезбиједити све трошкове, планира се између 15. јула и 10. августа“,наводи се на званичној интернет страници Града Требиња.

Условима конкурса предвиђено је да студенти, са сталним мјестом пребивалишта у Требињу, треба да буду први пут уписани у другу, трећу, четврту, пету или шесту годину првог циклуса студија, те да прошле године нису искористили право по овом јавном позиву.

Уз пријавни образац потребно је да се достави копија личне карте, потврда факултета о редовном студирању,уз просјек оцјена са свих година студирања и ЦИПС-ова пријава пребивалишта. Сви документи треба да се доставе у оригиналу или овјерене копије.

Рок за подношење потребних докумената на адресу Градска управа Требиње, Улица Вука Kараџића број 2 или путем протокола Града Требиња истиче 18.маја, а дестинација екскурзије биће одређена након разматрања пристиглих пријава.

Подсјетимо, прошле године Градска управа финансирала је петодневну наградну екскурзију за 29 студената из Требиња, који су крајем јула обишли Беч, Братиславу и Будимпешту.

Град Требиње је једина локална заједница у Републици Српској која за најбоље студенте организује путовање у иностранство.

В.М.