Херцег Нови позива и спремно дочекује туристе из Републике Српске, којих је све више јер границу могу прећи са приступачним, негативним серолошким тестом на вирус ковид-19.

Herceg novi2.jpg (220 KB)

Током протеклог викенда на плажама Херцег Новог уживали су многи гости из Републике Српске, који су били посебно изненађени повољнијим цијенама смјештаја и угоститељских услуга у овом граду.

Плаже су уређене, а на највећем броју купалишта ове године се не наплаћују лежаљке и сунцобрани. Отворени хотели, бројни власници апартмана, ресторана и кафића прилагодили су цијене актуелној ситуацији па за исти новац ове године можете боравити и до дупло дуже него лани. За туристе су отворене новске тврђаве Канли Кула и Форте Маре, на којима се наплаћује симболична цијена улазнице од 1 евро за групне и 2 евра за индивидуалне посјете.

Чињеница да је Херцег Нови погранични град у који могу доћи са негативним тестом који кошта двадесетак евра, разлог је више да грађани Републике Српске одаберу баш овај град за свој одмор. Посебно је важно да процедура преласка границе није компликована и нема чекања на прелазу Ситница.

Herceg novi1.jpg (257 KB)

Стеван Шобот из Источног Сарајева један је од оних који су протеклог викенда уживали на новској обали, у миру и чистом мору. Како је казао за Радио телевизију Херцег Нови, нису имали никаквих проблема приликом преласка границе. Тестове су урадили у свом граду, за шта су као четворочлана породица издвојили 160 конвертибилних марака, што је око 80 евра.

Препоруку свима да дођу у Херцег Нови даје и Татјана Шифорија из Фоче која је протекле недеље љетовала у овом граду. Додаје да јој је био потребан одмор, а ово је дестинација коју је са задовољством изабрала.

Грађани Републике Српске у Црну Гору могу да уђу са негативним серолошким тестом (ЕЛИСА) на вирус ковид-19. Довољно је на граници показати негативан тест урађен у акредитованој лабораторији, који није старији од 72 сата. Ријеч је о тесту који се ради из крви и открива антитијела, тачније констатује одговор организма на контакт са вирусом. Резултати се чекају свега неколико сати, а може се урадити у сваком већем граду.