Поводом 23. априла, Свјетског дана књиге, данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић посјетио је Народну библиотеку Требиње и симболично, издавајући књиге као библиотекар, подржао овај значајни датум.

Директор Народне библиотеке Требиње Милосава Супић Вуковић изразила је задовољство данашњом посјетом градоначелника Требиња и нагласила да је ова установа културе увијек имала помоћ локалне заједнице.

„Јединствен је примјер у РС да ниједан наш захтјев упућен градској управи за било коју врсту помоћи није одбијен“, рекла је она и захвалила се не само градоначелнику Мирку Ћурићу, него и свим привредним колективима града Требиња који подржавају рад библиотеке.

„Наше заједничко обиљежавање Свјетског дана књиге је порука грађанима Требиња да уживају у љепоти писане ријечи, и лијепа атмосфера у овој установи културе и бројно чланство чине ме сретним и задовољним“, рекао је градоначелник Требиња.

Градоначелник Требиња је истакао да су направљени први кораци ка додатној промоцији Легата Јована Дучића а све у циљу да се грађани Требиња упознају са значајем заоставштине нашег великог пјесника.

Свјетски дан књиге прославља се широм света од 23. априла 1995. године, када је установљен на Генералној онференцији УНЕСЦО-а у Паризу.

Р.М.