Херцеговачки одбор Српске радикалне странке РС је јединствен у ставу да и даље на политичкој сцени  дјелују као чланови Српске радикалне странке, под истим именом и да се не утапају у ПДП, речено је на данашњој конференцији за новинаре која је одржана у Требињу.

Момчило Kуреш, предсједник општинског одбора СРС РС Билећа је навео да су се успротивили ставу да се странка подреди личним интересима.

„Наш предсједник је себе обезбиједио на тај начин што је прешао у ПДП и неколико људи око њега. Ми се нисмо сложили са тим ставом. Ми спадамо у групу неких политичких ентузијаста који се упорно, храбро и поштено боре на политичкој сцени РС већ десетине година“, додао је Kуреш.

Он је рекао да ће бити истрајни у борби да одрже ову странку јер сматрају да је на одређен начин била препознатљива по поштеном односу према гласачима.

„Надамо се да ћемо наставити своје политичко дјеловање под истим именом и у оквиру исте странке и да ћемо успјети изабрати ново руководство. Ако нам и угасе странку онда ћемо основати неки покрет на фону овога што смо и до сада радили“, навео је Kуреш.

Kоста Милићевић, предсједник Општинског одбора СРС РС Гацко је рекао да и овај одбор остаје вјеран програмским принципима, богатој историји, традицији СРС која егзистира кроз три вијека.

Он је рекао да увијек постој опција да се радикали у Херцеговини уједине, а да ли ће до тога доћи показаће вријеме које долази.

Перо Лазовић, из Невеисња је позвао све искрене чланове СРС РС да остану вјерни овој страначној опцији.

Радио Требиње