ТРЕБИЊЕ │ Хидроелектране на Требишњици ће у 2019. години стипендирати 75 редовних студената основних студија техничког и друштвеног смјера са пребивалиштем на подручју Републике Српске.

Ово је трећа година да ХЕТ даје стипендије, у висини од 150 до 300 КМ, редовним студентима државних факултета 2, 3. и 4. године.

Право да конкуришу имају студенти који студирају: електротехнички, машински, грађевински, геолошки, архитектонски, правни, економски, те Факултет за производњу и менаџмент.

Услов је да студенти нису корисници стипендије или другог вида материјалне помоћи одобрене од стране правног или физичког лица, којима укупна мјесечна примања по домаћинству не прелазе 1.700 КМ, да су први пут редовни студенти 2, 3. или 4. године студија на једном од факултета за које се одобрава стипендија и да до дана затварања конкурса нису навршили 26 година живота.

У конкурсу се, између осталог, наводи да ће се бодовати и успјех у претходном школовању, материјални положај, као и посебне категорије - дјеца погинулих бораца и инвалида рата и рада.

Пријаве са потребном документацијом на расписани конкурс могу се доставити лично, путем протокола или поштом на адресу: Мјешовитог Холдинга „ЕРС“ – МП а.д. Требиње ЗП „Хидроелектране на Требишњици“ а.д. Требиње, ул. Обала Луке Вукаловића бр. 2, са назнаком “Комисија за додјелу стипендија”.

Конкурс остаје отворен до 15. јануара ове године.

Радио Требиње