Чланови Бициклистичког клуба „Леотар“ вратили су се синоћ са шестодневног путовања бициклима до манастира Студеница.

IMG-aa9a09d3f79fdd2c2e361d0e5bcaf6fd-V-1.jpg (129 KB)

На путу дугом 550 километара 12 чланова клуба, од чега је половина била малољетна, посјетили су духовна средишта нашег народа која се налазе на подручју планиране руте - у првом реду манастире Добрун, Жичу и Студеницу.

„Презадовољни смо путовањем. Нико није повријеђен, што је најважније, старији учесници пратили су младе, возили смо укупно четири дана од Требиња до Вишеграда у РС, те од Ужица, Чачка, Краљева до Копаоника у Србији. Уз благослов тамошњег братства, ноћили смо у манастиру Студеница. Током путовања настале су и дивне фотографије и видео записи, од чега ћемо направити и краћи филм“, каже Благоје Росандић, предсједник клуба.

Напомиње да је још почетком године планиран пут бициклима до Крфа у Грчкој, али да је због забрана кретања усљед пандемије вируса корона ово путовање отказано и замијењено бициклистичим ходочашћем у Србију.

Росандић захвалјује бројним спонзорима који су помогли путовање до Студенице, међу којима је и Град Требиње, изражавајући наду да ће наредне године домаћи бициклисти ипак отићи у Крф.

Са Росандићем је у Јутарњем програму Радио Требиња разговарао колега Дарко Куртовић.