Центар за одрживи развој и екологију" (ЦОРИЕ) организовао је данас акцију "Let's do It  - милион садница за 1 дан" у Требињу.

IMG_9628(1).JPG (223 KB)

Ову акцију проводи сваке године "Let's do It“ тим БиХ са циљем повећавања свијести грађана о важности шума за човјека и вишеструкој користи коју има за нас.

Акција у Требињу је одржана у дворишту подручне Основне школе "Вук Караџић" у Петровом пољу.

Осим чланова ЦОРИЕ учествовали су и ученици ове подручне школе као и амбасадор Бугарске у БиХ Августине Цветкова-Карабашева која је изразила жељу да присуствује сађењу садница.

"Ово је специјалан дан за ЕУ кад се у једном дану посади милион садница. Драго ми је да сам овдје са ученицима школе и члановима ЦОРИЕ гдје заједно садимо саднице. Долазила сам неколико пута у Требиње и увијек се лијепо осјећам у вашем граду", рекла је Карабашева.

Предсједник ЦОРИЕ Александар Вукановић је казао да од почетка ове акције Центар за одрживи развој и екологију учествује у овим активностима.

"Драго нам је што је у нашем друштву амбасадор Бугарске јер Европска унија придаје велики значај заштити и очувању животне средине. Они су увијек спремни за помоћ организацијама и активностима за које виде на терену да могу да се спроводе. Ове године активност смо проширили и на Љубиње и Билећу", рекао је Вукановић.

Садња се реализовала у 13 градова БиХ и Републике Српске, гдје су се садиле разне врсте дрвећа као што су четинари, воћкарице и украсно дрвеће у зависности од локације и мјеста садње.

Партнери и пријатељи ових активности су ЕУ Инфо Центар и Делегација Европске уније у БиХ који су обезбиједили саднице и сав додатни материјал потребан за садњу у свим градовима.