ТРЕБИЊЕ │ Инспектори Одјељења за инспекцијске и послове комуналне полиције требињске управе града у протеклих неколико дана су приликом контроле рада на црно, због утврђених неправилности, издали четири прекршајна налога, те изрекли новчане казне.

Ово је за Радио Требиње потврдио Бојан Чворо, вршилац дужности начелника овог одјељења, који је подсјетио да су инспекцијски органи града Требиња у протеклом периоду најавили појачане контроле непријављених радника, али да се одређени број пословних субјеката оглушио на упозорења.

„Инспектори су протеклих неколико дана на терену затекли одређене нерегуларности, а сваки издати прекршајни налог повлачи и обавезно пријављивање затечених непријављених радника, а ова акција ће бити настављена и у наредном периоду“, истакао је Чворо и апеловао на све послодавце да пријаве раднике.

Послови у којима су најчешће затечени радници на црно су у производним и услужним областима, а нису ријеткост ни у другим привредним гранама које подлијежу инспекцији рада.

Бојан Чворо

Чворо је позвао све грађане који имају потребу да пријаве рад на црно, да се обрате Одјељењу за инспекцијске и послове комуналне полиције у Градској управи.

За непријављене раднике казне за правна лица износи 5.000 КМ, плус 500 марака за овлаштено лице, а за самосталне предузетнике 2.000 КМ.

М.И.