Ирина Милошевић побједник је 20. дјечијег музичког фестивала „Звон звонке пјесме“, који је у организацији Радио Требиња вечерас одржан у позоришној сали Културног центра.

Друго мјесто припало је дуету Ани и Милици Будалић, док је треће мјесто освојила Јана Чалак.

Уз диплому и поклоне спонзора, једанаестогодишња Ирина, која је изводила пјесму „Земља љубави“, награђена је и снимањем спота у продукцији „Макс арт студија“ из нашег града.

„Осјећај је неописив. Много се захваљујем Бобу Вучуру, наставнику који ме је све ово научио и мојим сестрама Ани и Еми Бодирогама, које су плесале вечерас за мене и које заиста обожавам. Много ми се свидјела и пјесма коју је Бобо изабрао“, каже узбуђено Ирина и не крије да себе већ види у новим такмичарским изазовима и на већим сценама.

„Хтјела бих да се пријавим на 'Пинкове звјездице', гдје бих такође жељела да побиједим“, каже Ирина.

Ове године на „Звону“ је изведено 16 пјесма, а најбоље извођаче бирао је и наградио петочлани жири у саставу – професори музике Милосав Сукоњица и Силвана Стевановић, кантаутор Ранко Слијепчевић, испред покровитеља фестивала начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Зоран Милошевић и вокални солиста Марија Нинковић.

На фестивалу, који већ двије деценије његује искључиво музичко стваралаштво за дјецу, награђује се интерпретација, сви извођачи пјевају уживо – а за све овогодишње учеснике ово је био и први јавни наступ.

Дјеца су изводила композиције са „Ђурђевданског“ и других дјечијих фестивала региона, а након проведене аудиције више од два мјесеца за наступ их је припремао требињски композитор, музички уредник Радио Требиња и директор фестивала Бобо Вучур.

За добру забаву најмлађих и ове године био је задужен водитељ Дарко Куртовић, а у ревијалном дијелу наступили су прошлогодишњи побједник „Звона“ Софија Брборић, учесник „Ђурђевданског фестивала“ Милица Рајковић и финалиста тв-шоуа ЗМБТ Стефан Дебота.

Цијели износ од продатих улазница, по цијени од 1 КМ, биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Фестивал је дио програма „Требињског културног љета“, а покровитељ је Град Требиње.

Р.С.