ТРЕБИЊЕ │ Ових дана из штампе је, у издању Издавачке куће „Нова поетика“ из Београда изашла десета, јубиларна књига требињског прозаисте и поетесе Олгице Цице под називом „Обала“.

Радњу слојевитог романа о љубави и потрази за њом Цице је смјестила у период од прве половине 19. вијека до нашег времена, обухвативши седам генерација породице Мировић.

„Обала је овдје симбол тражења спаса, тврдо тло кога се докопаш из бујице живота. Обала и због тога што све своје ликове, а има их доста, бацам у животни вртлог, суровост стварности и сви се они боре за спас, за смисао живота, за срећу. Неки потону, неки успију, али сви се боре за своје парче обале. Главна јунакиња Милица успијева да нађе сунчану обалу“, каже наша суграђанка.

Рецензент, мр Милица Миленковић истиче да је „Обала“ изузетна  књига  о човјеку и љубави као најјачој покретачкој сили, храбар роман написан пером жене, „окрепљујућа књига која својом благошћу лијечи“.

 „Љубав је покретачка сила, срж и бит главне јунакиње Милице, чиме је ауторка постигла чврсту структуру романа- ми видимо да и највећа и најтрагичнија рушења постају ништа пред енергијом љубави“, наводи Миленковићева.

Олгица Цице овог љета планира и промоцију новог романа у нашем граду, а „Обала“ се може купити у књижари Светог Данила Хумског, продајним објектима „Ђим трејда“ и код уличног продавача књига.

Цице је до сада објавила још четири романа – „Земља Игорова“, „Мирис човјека“, „Боје и барут“ и „Ернестина прича“, збирке поезије „Ријека је старија од нас“, „Представљам се, ја сам краљ“, „Матуранти“  збирку кратких прича „Низводно од бајке“ и књигу бајки за дјецу “Бакине приче“.

В.М.